Ще получите ли новогодишен бонус?


петък, 15 януари 2010 г.

За или против Желева?




Или колко ни струва „Гангстерската невеста”

Почти е ясно, че Румяна Желева ще стане еврокомисар. В понеделник окончателно се очаква да бъде оповестено дали председателят на ЕК Жозе Барозу ще подкрепи кандидатурата й, но всичко сочи натам. Остава обаче срамът. Остават коментарите в западните медии, че България е страна, която не спазва закона и дори кандидатката й за еврокомисар се опитва да излъже Европа. Остава нарицателното „гангстерска булка”. Дали и кой е снабдил Брюксел с тази информация няма никакво значение. Въпросът е в правилата. Когато хората ти казват, че не можеш да имаш фирма, когато си евродепутат значи не можеш и точка. А всичко показва, че тя е имала - и то забележете не сега а през двете години докато беше евродепутат. И то не каква, а консултантска фирма.

Никой не отбеляза, че преди дни прокуратурата влезе във Фонд Земеделие именно с подобни подозрения. Оказа се, че част от хората във фонда са работили и за частни евроконсултантски фирми. Разследването е за конфликт на интереси. Е, питам аз - да ви прилича това на случая Желева? Да ви прилича на двоен аршин?

Днес стана ясен един абсурден факт. Правилникът на парламента, който забранява на депутатите да участват във фирми нямал статут на закон и затова Желева не била нарушила закона. Евала! Щом правилникът не е за спазване, то за какво е бе българино! Отговорът е прост и логичен. За заобикаляне. Който е луд – да го спазва. Добре дошли в България. У нас всичко е пожелателно и никой няма респект от закона. А Желева е жертва единствено и само на собствените си грешки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар